De lessen

  0 Voorwoord
1
  2 De pantalon
  3 Steekzakken
  4 Steekzakken (2)
  5 Dakzakken
  6 Het achterbeen
  7 De gulpsluiting
  8 Vervaardigen van
Pantalon
  9 Het maatnemen
  10 Universeel patroon
  11 Modelleren
  12 Colbertmouw
  13 De kraag
  14 Doorknoopjurk
  15 Joggingjack
  16 Joggingpantalon
     
   
     
     
   
     
     
     
     
     
     
     
     
 

Voorwoord                 laatste update augustus 2013

Welkom bij de online cursus patroontekenen van Simon Wilkens.

Simon Wilkens
Simon Wilkens
in zijn atelier

Simon heeft in zijn leven veel ervaring opgedaan met patroontekenen, modelleren en het vervaardigen van kleding. Zijn cursus is samengesteld uit 5 methoden* en in de loop van jaren veelvuldig aan de praktijk getoetst. De eerste lessen heeft hij ontwikkeld op basis van de wensen van zijn eerste cursisten. “Wat willen jullie als eerste maken?” “Een rok!”

Simon heeft deze cursus jarenlang gegeven aan mannen en vrouwen in de stad Groningen. Tot 2011 aan een kleiner wordend groepje mensen dat hem aan huis bezocht. Simon is nu dan ook al 94 jaar. Hij zegt dat hij nog elke dag leert, ook van zijn leerlingen, van wie ik er één ben.

Simon Wilkens Simon wil zijn waardevolle kennis graag delen met een groter publiek. Mijn man heeft het plan opgevat de cursus online te zetten en wij zijn samen deze enorme klus begonnen. Met instemming van Simon, helemaal gratis. Op dit moment staat tot en met les 16 online.

De cursus voorziet je van grondpatronen waarmee je eindeloos kunt variëren. Om maximaal te profiteren van deze cursus is enige voorkennis noodzakelijk. Het patroontekenen zelf wordt volledig uitgelegd. Het vervaardigen van de kledingstukken ook. Er wordt vanuit gegaan dat sommige zaken bekend zijn. Bijvoorbeeld: hoe leg je een patroon zo voordelig mogelijk op de stof? Hoe maak je een knoopsgat?

Wij wensen je veel plezier en succes met het tekenen, vervaardigen en dragen van je zelfontworpen kleding!

Erna

 

* De 5 methoden:

1) Rundschau
2) Papenhuizen(Almelo)
3) Müller
4) 1/10e systeem
5) Coup national

 

    Website gemaakt door reddogproducts © 2010/2013 | Copyright